Noordshow 2016

Mooiste Franse Hangoor voor Wim de Wilde op Noordshow.

Op dinsdag 6 januari reisden negen leden van de kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken met dieren naar de Nationale Noordshow die werd gehouden in de TT Hal in Assen van 6 tot en met 9 januari. Er waren ruim 8533 dieren aanwezig. Voor veel leden waren het ook een paar prachtige dagen om daar met andere liefhebbers bij elkaar te komen om te praten en te zien wat zij hadden behaald met hun dieren. Met een kleurdwerg Zilvervos zwart behaalde combinatie Bakker een punten totaal van 94 en bij de kleurdwergen met een Otter zwart 95 punten. Ook bij de kleurdwergen had Jan Hendriks zijn bruine kleurdwergen ingestuurd één dier werd beloond met 95,5 punt.

Henk Boone behaalde met zijn ingezonden Tan konijnen in de kleur zwart 95 punten. Gerwin Westerveld showde zijn Weners in de kleur blauwgrijs en behaalde het hoogste predicaat van 96 punten met zijn dieren. Henk Smit kwam tot tweemaal 95,5 punten met zijn ingezonden Havanna’s en behaalde ook 95,5 punten met een ingezonden Gouwenaar konijn. Wim de Wilde was succesvol met zijn Franse Hangoren door de mooiste te showen in zijn ras en behaalde daarmee tweemaal 96 punten. Een van deze dieren werd verhoogd naar 96,5 punt en daarmee had hij de mooiste Hangoor op deze show.

Jos Breden had bij de hoenders zijn Brahma’s ingezonden en behaalde 96 punten als hoogste predicaat. Berend Beekhuis was op deze show aanwezig in de AOC klasse met zijn  nieuwe creatie van zijn Brahma’s in de kleuren zilver zwart gezoomd en in de kleur zilver blauw gezoomd.

Bij de Duitse schoonheidspostduiven blauwzwart geband behaalde Frans de Nijs drie maal 95 punten en bij de kleur blauwzilver ook twee maal 95 punten. Voor de leden van de Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken is er nu nog één Nationale show te gaan waar ook weer een aantal leden hun dieren hebben ingezonden.