Dierenparade Noordshow 2023

In de evenementenhal in Hardenberg waren van 19 tot en met 21 januari 2023 waren 3222 dieren te bewonderen die door inzenders uit het hele land ingezonden. Maar ook onze leden van Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken waren van de partij met hun dieren. Bij de ingezonden sierduiven was een Brünner Kropper in de kleur zwart van combinatie Olthof beoordeeld en behaalden een ereprijs. Met zijn ingezonden konijnen de Franse Hangoren in de kleur Konijngrijs was het puntentotaal met een dier 95.0. Ook in deze klasse Franse Hangoren waren nog twee leden W. de Wilde en mevr. B. Put succesvol in de kleurslagen Konijngrijs en Madagascar met 96 punten voor beide liefhebbers. Voor onze combinatie Bakker waren er in verschillende kleurslagen bij de kleurdwergen weer mooie predicaten en ere prijzen te verdelen. Mevr. H. van der Velde die haar Weners in de Haaswild kleur bij keurmeester R. Prins had ingestuurd werd een van haar dieren beoordeeld met 97 punten en met een van haar ingezonden Thrianta konijnen kreeg zij ook 97.0 punten en stond dan ook voor meerdere ereprijzen met haar dieren in de tentoonstellingsklassen. Bij keurmeester H.G.M.de Klein die was aangesteld om de Blauwe Holicer in een klasse van 19 ingezonden dieren te beoordelen, was een voedster jong van G.J. van Westerveld de beste met 97.0 punten en kreeg ook hij meerdere ereprijzen voor zijn ingezonden dieren op deze show.

In het ras Parelfeh had J.R. van Westerveld zijn dieren ingestuurd en werd een van zijn dieren bekroond met 97.0 punten, hij behaalde in dit ras ook de mooiste met een voedster jong. H. Smit zat er dit jaar met drie verschillende rassen Havanna, Gouwenaars en zijn Beige. Een van zijn Beige konijnen werd beoordeeld door keurmeester H.E.A. v.d. Velde met 95 punten. Bij de konijnen Lotharinger dwerg in de driekleur zwart rood – geel van ons lid G. Mulder was de hoogste beoordeling bij keurmeester A. Tielemans 94.5 punt. G. Veen was ook van de partij met zijn dieren in de kleurdwergenklasse met een Otter-zwart ram jaarling het hoogst aantal punten was 95.0 bij J.C.H. Westerlaken als keurmeester.

Bij de kleurdwergen had K. Roskam dieren ingezonden het diertje een voedster jaarling werd beoordeeld met 95.5 door keurmeester A.G. Hertogh en met een kleurdwerg verzilvering behaalde hij 94.5. Ook op deze dierenparade moest ons lid K. Roskam een examen afleggen voor zijn aanstelling als C keurmeester konijnen, hij slaagde dan ook voor zijn eerste rassen als C keurmeester. Bij de jeugdklasse konijnen zaten dieren van Tijs Roskam een van zijn kleurdwergen in de kleurslag zwart was door H.H.W. Maas beoordeeld met het puntentotaal van 94,5 punt. Oorspronkelijke duiven waren ingezonden in de jeugdklasse door jeugdlid B. Roskam, met zijn lachduiven in de pastel kleur aanwezig behaalde hij 93.0 en 94.0 punten. Voor de inzenders waren dit weer een paar mooie en gezellige dagen om weer bij elkaar te komen op deze landelijk show.