Jubilarissen Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken tijdens clubshow gehuldigd

Voor het eerst dit jaar hielden de leden van kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken bij de schietsportvereniging “Prins der Nederlanden” hun jaarlijkse clubshow. De samenwerking met de familie van Essen (vooral het balletje gehakt van oma) en de vrijwilligers van deze schietvereniging was voor ons als vereniging een succes. Dit jaar waren aanwezig konijnen, sierduiven, oorspronkelijk duiven en siervogels. Tijdens deze dagen werden er twee leden, de heer G. Mulder uit Nunspeet 40 jaar lid en de heer M. J. Pannekoek uit Vaassen 60 jaar lid van de plaatselijke kleindierenvereniging, gehuldigd.

De voorzitter J. Hendriks bedankte hen voor hun inzet voor de vereniging en kregen hiervoor een mooi aandenken. Tijdens deze clubdagen waren er konijnen, sierduiven, oorspronkelijke duiven en siervogels ingestuurd voor de keuring. Deze keuring werd verricht door erkende keurmeesters van onze landelijke bond Kleindier Liefhebbers Nederland.

Ons lid mevr. H. van der Velde uit Epe behaalde met haar ingezonden Rex konijn klein het felbegeerde predicaat 98,5 punten wat staat voor een U (uitmuntend dier). In de C klasse bij de konijnen was de prijs voor ons lid H. Smit uit Wenum-Wiesel met een Beige en behaalde 96,5 punten. De mooiste sierduif was voor ons lid J. Bosch uit Epe met een van zijn ingezonden Gelderse Slenken in de kleurslag Geelbeek en behaalde 96 punten. Onze jeugdleden Thijs Roskam met een kleurdwerg in de kleur zwart en zijn broer Bram met zijn Lachduif in de pastel kleur kregen voor beide dieren de beoordeling ZG, dit is 94 punten.

Omdat de hoenderliefhebbers geen kippen mochten inzenden, was er door het bestuur voor hen een eierkeuring georganiseerd.

Helaas waren er weinig hoenderliefhebbers die eieren hadden ingezonden, maar voor de leden die wel eieren hadden ingezonden was het een interessante en geslaagde keuring. De ingezonden eieren werden beoordeeld door een erkende eierkeurmeester en was het mooiste viertal eieren voor J. Hendriks van het ras Dekald White.

Voor de leden en het bestuur waren het een paar mooie en geslaagde dagen met elkaar.