Championshow 2016

MOOIE PRESTATIE VOOR KLEINDIEREN LIEFHEBBERS

Betsie Put uit Wenum-Wiesel showde haar konijnen op de Championshow, in Nieuwegein. Zij behaalde met een van haar Franse hangoren in de kleur Madagascar 96,5 punten en showde hiermee de mooiste Franse hangoor op deze show.

Henk Smit uit Wenum-Wiesel showde zijn Havanna konijnen en behaalde hiermee 96 punten ook had Henk zijn Gouwenaars ingezonden en wist daar 95,5 punten mee te behalen. Ons lid Gerrit Mulder uit Nunspeet had bij de Rijnlanders in de kleur blauw 95 punten en met zijn Lotharinger dwerg drie kleur zwart 92,5 punten. Voor Combinatie Verbij uit Ugchelen was bij de Grootzilver konijnen de hoogste beoordeling 94,5 punten.

Bij de Alaska konijnen was ervoor Gerwin Westerveld uit Epe het hoogst aantal punten van 96 ook had Gerwin zijn Parelfeh konijnen ingezonden en behaalde hiermee 95,5 punten. Combinatie Cunicules uit Dieren was er met zijn kleurdwergen in de kleuren midden sepia marter en geel marter en behaalde 94 punten, met hun Pool roodoog kregen zij 91,5 punten.

Combinatie Bakker uit Emst stuurde bij twee verschillende rassen zijn dieren in bij de Tan konijnen kregen ze 95,5 punten, met zijn kleurdwergen Otterzwart 93 punten en bij de Zilvervos 96 punten. Jan Hendriks uit Vaassen had bij de kleurdwergen in de kleur bruin ingezonden, één van zijn dieren behaalde 96,5 punten.

Sierduiven en siervogels waren er ingezonden door Jan Bosch uit Epe met zijn Gelderse slenken in de kleur Rood bleek kreeg hij 96 punten en Jan behaalde met zijn grondduif in de wildkleur 96 punten, zijn vredes duifjes kregen 96 punten. Het was voor de kleindieren liefhebbers van Vaassen en Omstreken weer een mooi resultaat op de Nationale Kleindierenshow Nederland in Nieuwegein.