Kleindierenliefhebbers naar Spilbroekshow in Neede

Op donderdagavond  23 januari werden door vier leden de dieren weggebracht naar de Spilbroekshow in Neede, die door zes leden van de kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken waren ingezonden op de opententoonstelling, die werd gehouden van 25 tot 26 januari. De Franse hangoren van Wim de Wilde werden gekeurd door keurmeester R.H. Meijer die zijn blauwgrijze ram jong beoordeelde met een puntentotaal van 95,5 en 1 F. Combinatie Bakker was met meerdere rassen aanwezig en zag zijn Alaska jonge ram 95,0 punten behalen. Met zijn kleurdwergen is hij ook in de prijzen gevallen door met een zilvervos zwarte kleurdwerg 96 punten te scoren. Bij de kleurdwergen zaten ook dieren van ons lid G. Palm in de kleurslag konijngrijs die werden gekeurd door keurmeester dhr. A. Apperlo die een jonge ram 95,5 punt gaf. In deze groep zaten ook de bruine kleurdwergen van J. Hendriks deze werden voorzien van een predicaat door keurmeester Th. L. van t’ End een jonge ram als mooist en gaf het diertje 95,5. Ook waren er dieren bij de dwerghoenders ingezonden door

A. Tiemens, vier Minorca krielen in de kleur zwart, daar maakte keurmeester L.J.J. Frenken een jonge hen de mooiste met 96 punten.

Duitse schoonheidspostduiven zaten er van F. de Nijs hij zag dat mevr. G.H.P. Sanders zijn dieren had gekeurd en zijn jonge duivin blauwzilver geband het mooie predicaat 96 punten had gegeven. Volgend jaar zal deze mooie en zeer goed verzorgde show weer op de showkalender staan van de leden en zullen ze weer aanwezig zijn met hun dieren op 30 en 31 januari 2021.