Dierenparade in Assen

In de TT-hallen te Assen waren van 9 tot en met 11 januari 8178 dieren te bewonderen door de bezoekers en inzenders. Hier waren ook onze leden van Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken aanwezig met hun dieren.

Door de leden die hadden ingezonden zijn er prachtige resultaten behaald.

Konijnen: Bij de Franse Hangoren waren W. de Wilde en mevr. B. Put weer succesvol in de kleurslagen Blauwgrijs en Madagascar-bont met 96 punten.Voor de fokkers, combinatie Bakker en H. Kasser, werden in verschillende kleurslagen bij de konijnen weer mooie predicaten gescoord. In het ras Parelfeh had J.R. van Westerveld dieren ingestuurd en kreeg hij 96 punten. H. Smit zat dit jaar bij twee verschillende rassen Havanna en Gouwenaar weer op een totaal van 96,5, met zijn Beige konijn kreeg hij 96 punten. Het ras Castor Rex van H. Rothengatter werd met 94,5 punten beoordeeld. Nederlandse Hangoordwergen waren in gestuurd door combinatie Meijer zij behaalden met een jonge ram in de kleurslag konijngrijs 96 punten.Met zijn konijnen Lotharinger dwerg driekleur kreeg G. Mulder met een van zijn dieren een beoordeling van 94 p. en in de Europese klasse behaalde hij 95,5 met een Japannerkleur dier. In de klasse Thiranta’s was er voor mevr. H.E.A. van der Velde bij keurmeeste H.v. d. Steeg een voedster jong met het predicaat fraai wat staat voor 96,5.

Hoenders: Minorca krielen waren er ingestuurd door A. Tiemens en keurmeester A. v.d. Streek gaf zijn ingestuurde dieren 96 punten.

Sierduiven: Duitse schoonheidspostduiven in de kleurslag blauw zwart geband van F. de Nijs zaten in een klasse van 26 ingezonden dieren en kreeg 95 punten met een doffer jong.

Ook was er een jeugdshow, hier zaten de Tan konijnen in de kleurslag zwart van ons jeugdlid Tijs Roskam, deze werden beoordeeld door keurmeester: W.D.G. de Wit en behaalde twee maal 96.0 punten.

In de Europese klasse waren konijnen ingestuurd door G.J. van Westerveld, hij wist met de Wener Blauw wildgrauw 383,5 punten te behalen. In deze Europese klasse zaten er ook dieren van H. Boone die met een van deze dieren 97.0 punten kreeg en een totaal van 385,5 behaalde.

Met een Blauwe Holicer konijn had G.J. van Westerveld met een jonge voedster het vel begeerde resultaat van 98 punt wat staat voor een uitmuntend dier en werd op een na de mooiste in de groep kleur met dit dier. Boone wist ook met een jonge Holicer voedster 95 punten te behalen, met zijn konijnen Roodoogpool en kleurdwergen was hij zeer succesvol deze dagen en kreeg de Nationale medaille uitgereikt van de landelijke Kleindier liefhebbers Nederland.

Verder waren erop deze Dierenparade voor een aantal leden die hadden ingezonden een ereprijs voor het mooiste dier in hun ras of een rassenprijs te verdelen.