Europashow Metz

Europashow in Metz Frankrijk.

Op de Europashow die werd gehouden in Metz Frankrijk op 13, 14 en 15 november hadden drie fokkers van de Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken hun dieren ingezonden. De fokkers die hadden ingezonden waren afgereisd met hun dieren op woensdag omdat de dieren werden gekeurd op de donderdag. De eerste dag dat de show open was voor bezoekers was vrijdag.

Ons lid Gerwin van Westerveld had zijn Blauwgrijze Weners ingestuurd en werd bij de rammen uit geroepen tot Europees kampioen en met zijn ingezonden voedsters behaalde hij ook deze mooie prestatie maar dat was nog niet alles. Met zijn viertal ingezonden Weners werd hij Europameister en behaalde tweemaal Fraai met 96,5 en tweemaal Uitmuntend met 97 punten een totaal van 387,0 punten. Een een mooie prestatie op deze grote show.

Marinus Verhelst van Combinatie Cunicules had ook zijn kleurdwergen ingestuurd in de kleur Bruin marter en behaalde met dit viertal 381,5 punten. Bij de kleur Middengeel marter die hij hadden ingestuurd werd 378,0 behaald.

Gerrit Steenbergen  was met zijn familie afgereisd naar Metz om daar zijn dieren te bewonderen die hij had ingestuurd op deze show. Zijn Barnevelder krielen zwartzilver gezoomd behaalde driemaal 92 punten en eenmaal 95 punten. Voor de leden die ook op deze show aanwezig waren, was het met elkaar genieten van een paar mooie dagen.