KLEINDIERENSHOW “Midden Veluwe”

Tijdens de 18e  kleindierenshow “Midden Veluwe” in Wenum Wiesel, die werd gehouden op 6, 7 en 8 oktober hebben de vrijwilligers van de drie aangesloten verenigingen P.V.A. Apeldoorn, Twello en Omstreken en de vereniging Vaassen en Omstreken weer een belangrijke bijdrage geleverd om met elkaar deze show te organiseren.

Op deze show mochten dit jaar alleen konijnen, cavia’s, sierduiven en de oorspronkelijke duiven worden ingezonden door de het landelijk verbod vanwege de vogelgriep. Maar door de leden van de aangesloten verenigingen en inzenders uit het hele land waren er toch nog 399 dieren ingezonden.

Van de kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken waren er zeven leden die met hun konijnen op deze show aanwezig waren, vier van hen showden de mooiste in hun ras en behaalden dan ook een van de ereprijzen die er waren te winnen. Een van onze leden mocht nog het velbegeerde “Midden Veluwe” pakket in ontvangst nemen, dat won hij met een van zijn ingezonde konijnen.

Twee leden van de vereniging Vaassen en Omstreken hadden hun sierduiven ingezonden, de rassen Glederse Slenk en de Duitse Schoonheidspostduif, voor beide liefhebbers was ook de prijs fraaiste in hun ras en behaalden ze nog een van de ereprijzen.

De leerlingen van de basisscholen in de omgeving hadden ook goed gehoor gegeven aan de oproep om hun kleurplaten in te leveren dit jaar waren er meer kleurplaten ingezonden dan andere jaren. Voor de ingezonden kleurplaten was dan ook een deskundige jury uitgenodigd om de mooiste eruit te pikken.

De leden van de kleindierenvereniging Vaassen gaan er nu voor zorgen dat de dieren weer ‘top’ worden voor de clubshow van 4 en 5 november, die wordt gehouden in de Rank in Vaassen. Ook hier zullen geen hoenders aanwezig mogen zijn vanwege de vogelgriep.