Gezellige jongdierendag in de Rank.

De prijzen die dit jaar vielen bij de keurmeesters F. Verrijdt waren voor het mooiste konijn in de A klasse voor een Franse Hangoor in de kleur Madagascar met 96,5 punten in de B klasse is ook de prijs gevallen bij de Franse Hangoren ook met een Madagascar voor de klein dierenliefhebster mevr. B. Put uit Wenum-Wiesel.
Bij keurmeester Th. van’t End was het mooiste konijn in de A klasse voor combinatie Westerveld met een Holicer blauw. In de B klasse showde combinatie Bakker de mooiste met een kleurdwerg Zilvervoszwart. Bij de hoenders was de prijs voor J. Breden met een van zijn mooie Brahma’s in de kleur zwart en werd beoordeeld met 96 punten.
A. Tiemens had met zijn Minorca krielen de mooiste in de dwerghoender klasse. Voor deze hoenders was keurmeester A. v.d. Streek uitgenodigd om de hoenders te voorzien van een punten aantal. Sierduiven waren er ook dit jaar te bewonderen, daar was F. de Nijs met een Duitse schoonheidspostduif blauwzwart geband de gelukkige die in de prijzen viel, clublid B.G. Beekhuis, die na overleg met de fokkers, deze dieren keurde. Na jaren afwezigheid waren er dit jaar weer cavia’s op de jongdierendag, deze werden gekeurd door keurmeester F. Verrijdt en de cavia van mevr. T. Dijksman de Rex Buff werd de mooiste. De prijzen werden dit jaar geschonken door de fam. Feber Abbekerk uit Apeldoorn, deze werden uitgereikt door dhr. R. Feber. Om 16.00 uur was de dag alweer voorbij en de leden en gezinsleden zorgde ervoor dat de Rank er weer schoon bijlag. In november houden de leden van Kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken hun clubshow deze wordt gehouden op 2 en 3 november 2018 in de Rank Torenstraat 15 Vaassen.