Leden Vaassen en Omstreken op 39e Nationale Noordshow.

Op woensdag 3 januari was het voor de leden van de kleindierenvereniging Vaassen en Omstreken de dag dat zij met hun dieren afreisden naar de 39e Nationale Noordshow, deze werd georganiseerd voor de diergroepen konijnen, cavia’s en liefhebbers van sierduiven en siervogels. De show werd gehouden in de TT-hallen in Assen van 4 tot en met 6 januari, waar 4533 dieren aanwezig waren. Voor de hoender fokkers die normaal ook afreizen was het dit jaar weer niet mogelijk om hun dieren in te zenden vanwege de bekende vogelgriep. Maar voor de leden die hadden ingezonden waren het weer een paar prachtige dagen om met elkaar de te praten over de behaalde resultaten van hun dieren. Mevr. B. Put en dhr. W. de Wilde waren weer succesvol met hun Franse Hangoren in de kleurslagen konijn-grijs en madagascar-bont, zij behaalden beide 96.0 punten bij keurmeester J.C. de Zeeuw. Met een Alaska konijn behaalde combinatie Bakker 94 punten, met zijn ingezonden kleurdwergen in de kleurslag konijngrijs 95.5 punten.
In de kleur Otter zwart bij de kleurdwergen behaalde combinatie Bakker 93 punten. Bij de Blauwe Holicer had
G.J. van Westerveld met een jonge ram 97.0 punten en zijn collega H. Boone 95.0 punten. Ook behaalde H. Boone een mooi resultaat met zijn ingezonden Tans in de kleur zwart van 95.5 punten bij de kleurdwergen in de kleurslag blauw 96.0 punten. H. Smit met zijn Havanna’s behaalde 92.5 punt met een van zijn ingezonden Gouwenaar konijnen wist hij 94.0 punten te behalen bij de Beige kreeg een van zijn dieren 94.0 punten wat staat voor zeer goed.
G. Mulder met zijn Rijnlanders drie kleur zwart had het mooie resultaat van 96.0 punten, zijn nieuwe ras de Lotharingerdwerg drie kleur zwart rood geel (een jonge ram) werd beoordeeld op 93.0 punten door keurmeester
A.G. Hertogh. Bij de kleurdwergen in de kleurslag bruin was er voor liefhebber H. Kasser 93.5 punten voor zijn jonge ram, met zijn kleurdwerg in de kleur Feh behaalde hij 96.0 punten. Bij de kleurdwergen bruin werd een jonge ram van J. Hendriks beoordeeld door keurmeester door J.P. van Lune met 96.5 punten. Siervogels en Sierduiven waren er ingestuurd door ons lid J. Bosch die bij de Brünner kroppers geel 96.0 punten behaalde met een doffer jong en een duivin jong. Bij de Siervogels had J. Bosch ter erkenning zijn twee koppels Diamantduiven Agaat c.q. Topaas in gezonden en kreeg voor deze dieren bij een koppel 95 en 94 punten en voor het andere koppel tweemaal 92 punten. Deze nieuwe kleurslag is nu ook erkend. Voor een aantal leden die hadden ingezonden was er een ereprijs voor het mooiste dier in hun ras of een rassen prijs.